BlogRankers.com Allmänt Blog Toplist Blogglista.se bloggping Bloggtoppen.se Bloggrank.se BloggRegistret.se

onsdag 21 januari 2009

Betala för att få slå sin dotter

För nio dagar sen läste ni kanske om ett föräldrapar i Malmö som anklagades för barnmisshandel mot sin 5-åriga dotter. Trots att båda föräldrarna erkände att de hade misshandlat flickan blev dem friade!
Det uppmärksammades dock av bl.a. åklagare Ingegerd Jigin och Bris.
En annan prövning ägde rum.

Jag citerar ur artikeln i aftonbladet:
"Mammans knäppar med fingrarna mot den femåriga dotterns panna anser hovrätten inte har framkallat någon smärta hos flickan, även om handlandet kan ha orsakat visst obehag.Därför ska åtalet för misshandel ogillas."

Även om mamman hade erkänt att hon misshandlade dottern sade domstolen att det inte fanns några direkta bevis på att misshandel ägde rum.
Däremot fann hovrätten det klartlagt att fadern slog flickan på både huvudet och baken. Domstolen kom fram till att pappan gjorde flickan illa med flit och framkallade smärta.
Nu ska mannen dömas och tvingas betala dottern 5000 kronor i skadestånd.

Jag kan inte läsa artikeln utan att känna medlidande för flickan. Varför ska det krävas flera omprövningar för att föräldrarna ska få sitt straff? Att slå sitt barn är förbjudet! Om man blir friad fast man bär på ett sådant skuld, vart är hela mänskligheten då på väg?

Det enda pappan tvingas att göra som straff är att betala 5000... till en femåring? Är det allt? Ska man få köpa rätten att slå ett barn? Hur mycket nytta kommer 5000 att göra för en liten flicka som blev misshandlad av de närmaste människorna på denna jord?
...

1 kommentar:

  1. Så jäkla sjukt , det svenska rättssystemet är helt galet.Vi gynnar dom kriminella!Hoppas dom tar flickan ifrån föräldrar så hon får en uppväxt hon förtjänar.

    SvaraRadera