BlogRankers.com Allmänt Blog Toplist Blogglista.se bloggping Bloggtoppen.se Bloggrank.se BloggRegistret.se

tisdag 20 januari 2009

Adolf Hitler är barnens nya lekkamrat!



För ungefär en vecka sen kunde man läsa i flera dagstidningar om familjen Campell i USA som hade döpt sina barn till Adolf Hitler, Honszlynn Hinler Jeannie och Joycelynn Aryan Nation. Den äldste sonen är bara tre år gammal. Att döpa ett barn till namn som förknippas med ondskan är jämförbart med misshandel enligt psykologen N.G. Berrill. Det kan jag bara hålla med om.

Det spelar ingen roll vad föräldrarna har för syfte i namngivandet. Det viktigaste är hur barnet påverkas av det. Familjen Campell tar inte hänsyn till barnen och deras rättigheter till ett vanligt liv.

Framtiden ser inte lysande ut för en som heter Adolf Hitler. Sannolikheten att ett sådant barn blir utanför, mobbad och till och med få psykiska trauman är stor. Ett barn döpt till Adolf Hitler blir automatiskt ett objekt för utpekning och diskussioner, om inte ett hatobjekt.

Jag tycker verkligen synd om den stackars lille pojken och hans små systrar som tvingas leva ett liv utan egna identiteter och alltid bli förknippade med nazism, den största ondskan genom tiderna.

Nu har syskonen blivit omhändertagna av socialen och inte bara på grund av deras namn. Som jag har förstått så finns det andra faktorer som tyder på att barnen är otrygga i hemmet. Dock avslöjar inte pressen den exakta orsaken som ligger bakom beslutet.

Jag hoppas att de barnen ska nu få nya namn och ett bra och lyckligt liv helt opåverkat av föräldrarnas misstag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar